23 Ocak 2010

Uçak tuvaletinde bomba yazılı not


Sunexpress uçağı Bomba şüphesiyle Selanik’e zorunlu iniş yaptıStuttgart-İzmir seferi sırasında bomba ihbarı nedeniyle Selanik'e zorunlu iniş yapan Sunexpress yolcu uçağı, aramalardan sonra İzmir'e devam etti.
İHBAR, TUVALETE YAZILMIŞTI
SUN Express Havayolları'nın Stuttgart-İzmir seferini yapan yolcu uçağı tuvaletinde bulunan "Bugün öleceğiz. Bomba" yazısı üzerine Yunanistan'ın Selanik kentine zorunlu iniş yaptı.
Sun Express Havayolları'na ait Boeing 737-800 uçağı dün saat 15.55'te Stuttgart'tan İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gitmek üzere havalandı. 62 yolcusu ve 6 mürettebatı bulunan uçak Belgrad semalarına geldiğinde kabin amiri ön tarafta bulunan tuvalete girdi.

Aynaya yapıştırılmış, "Bugün öleceğiz. Bomba" yazısını gören kabin amiri durumu hemen kaptan pilota bildirdi. Pilotlar telsizle uçuş operasyon bölümüyle temas kurarak en yakın havalimanı olan Selanik Havalimanı'na inme kararı verdi. Bunun üzerine uçak saat 17.58'de Selanik Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı. Havalimanında "kırmızı alarm" durumuna geçilirken, uçakta arama yapan Yunan polisi bomba ihbarının asılsız çıktığını belirtti. Uçak kontrollerden sonra İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na indi.
'DİDİK DİDİK ARANDIK'
İzmir uçağında bulunan yolculardan Durmuş Canarslan olayı şöyle anlattı: "Kaptan pilot tuvalet aynasına 'Uçakta bomba var' tehdidi yazıldığını söyledi ve bunu kimin yazdığını sordu. Daha sonra 'Bunu yazan çıkmazsa uçağı acil indireceğim' dedi. Bundan sonra uçakta herkes ve bavullar didik arandı" dedi.

0 yorum :