23 Ocak 2010

Kartalkaya'da otelde 16 kişi zehirlendi

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da 16 kişi ilk tahminlere göre karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Kartalkaya'daki bir otelde tatilciler ve personel olmak üzere 16 kişi karın ağrısı, baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetleri üzerine ambulanslarla Bolu Köroğlu Devlet Hastanesine getirildi. Hastaneye gelen 16 kişiden ikisi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınırken diğer 14 kişinin tedavileri servislerde devam ediyor.Hastanede tedavisi devam eden tatilciler, olayın nasıl olduğunu hatırlamadıklarını söyledi.

Zehirlenen hastalara müdahale için hastaneye gelen Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hüseyin İka, sabah 08.30 itibariyle zehirlenme şikayeti ile hastaneye başvuruda bulunulduğunu ifade ederek, “Hastalar mide bulantısı, baş ağrısı ve bilinç bulanıklığı nedeniyle hastanemize getirildi. Gelen hastalardan iki tanesinin durumu diğerlerinden biraz daha ağır olup, yoğun bakım ünitemizde takibe alınmışlardır. Yaptığımız tetkikler neticesinde olay öncelikle karbonmonoksit zehirlenmesi olarak düşünülmektedir. Gerekli tedavileri yapılmaktadır” dedi.Olayla ilgili olarak jandarma ekipleri soruşturma başlattı.
A.A

0 yorum :