23 Ocak 2010

Dünyanın en iyi 10 Tekno Oteli

Teknoloji’nin en son nimetlerini kullanan en iyi ‘10 tekno otel’, ABD’li askmen.com sitesinde düzenlenen bir anketle belirlendi.
Rüzgâr ve güneş enerjisinden elektrik üreten, otel içinde deniz havası estiren, ruh haline göre odanın aydınlatmasını değiştiren hatta kadınlar için oje kurutma hizmeti veren oteller büyük ilgi görüyor.
Helix Otel: Yüksek teknolojiyi ısı ve enerji tasarrufu için kullanacak olan otel, geliştirdiği GROW isimli panellerle güneş ve rüzgâr enerjisinden yararlanmaya hazırlanıyor.
Hotel Sax, ABD: Oteldeki konuklara laptop ve mp3 müzik çalar veriliyor.
Hotel 1000, ABD: İlginç su tesisatı modelleri ile 3’üncü sırada bulunan otel kızıl ötesi tarayıcı kullanılan sessiz elektronik kapı zili ile ilgi çekiyor.
Peninsula Hotel, Japonya: Skype kullanarak telefon edilen otelde, ruh durumunuza göre ışıklandırma seçenekleri sunuluyor. Otel ayrıca oje kurutma hizmeti de veriyor.
Blow Up Hall, Polonya: “Elektronik sanat oteli” olarak da anılan Blow Up Hall Rafael Lozano isimli sanatçı tarafından satın alındıktan sonra video enstalasyonu ile ilgi çekti.
The Upper House, Hong Kong: Konukların ulaşımı otele ait Lexus RX450H hybrid model otomobillerde sağlanıyor.
Mama Shelter, Fransa: Her türlü eğlencenin sunulduğu iMacler ile birlikte otel ücretsiz internet bağlantısı da sunuyor.
Montage, ABD: Buğulanmayan aynaların bulunduğu odalarında Montage, çevreci enerji tüketiyor.
Element Hotels, ABD: Aydınlatma için enerji tüketimini ön planda tutan Element Hotels, su tasarrufu için özel bir tesisat sistemi kullanıyor.
Pod Hotel, ABD: Otelde ücretsiz internet, LCD televizyonlar ve iPod kullanımı için istasyonlar yer alıyor.

0 yorum :