5 Eylül 2009

Barselona´da aleni fuhuş turistlerin de tepkisini çekmeye başladı

Barselona´nın eski yerleşim bölgesinde fuhuş artık herkesin alışıp tepki göstermeyi bıraktığı bir hale gelmişti. Fakat oradaki fuhuş öyle bir hal almış ki, seks artık aleni bir şekilde sokaklarda yapılmaya başlandı.

Alman “Die Welt” gazetesinin haberine göre Barselona´da polis ve siyasetçiler aleni bir şekilde yapılan fuhuştan dolayı halkın tepkisini üstüne çekmeye başlamıştır.

Olay, ünlü “El País” gazetesinde açık-seçik fotoğrafların yayılmasından sonra patlak verdi. Gazete´de yayınlanan iğrenç fotoğrafların arasında sabah sabah ilk iş olarak yol ve kaldırımdan kondom toplamak zorunda kalan esnaflar ve aleni bir şekilde sokakta “işini” yapan fahişeler de gösterildiğinde, Barselona kamuoyu artık “dur” demeye başladı.

Halkın tepkisini çeken sahneler, en çok şehrin eğlence ve gezi merkezi sayılan Raval semtindeki “Ramblas” caddesinde yaşanmaktadır. Özellikle “La Boquería” adlı pazar yerinin sütunlu yollarda uyuşturucu bağımlısı Afrikalı kadınlarla Latinamerikalı travestiler, turistlerin yoğun olarak gezdikleri yerde paralarını kazanıyorlar.

Bütün sorun, yıllardan beri fuhuşa karşı önlem almaya başlamış Barselona Belediyesi´nin son aylarda önlemlerini gevşetmeye başlamasında yatıyor habere göre. Fakat turistlerin gelmeyeceğinden korkan yerel esnaf ve semt sakinleri artık afişlerle ve benzeri eylemlerle aleni yapılan fuhuşu protesto etmeye başladı.

Barselona´da istatistik veriler bile halkın ve turistlerin tepkilerinde haksız olmadıklarını göstermektedir. 2006 yılında fuhuştan dolayı toplam 5.080 para cezası vermiş olan Barselona polisi, işini sonraki yıllarda büyük ölçüde savsaklanmış ve 2007 yılında ancak 2.919 para cezası, 2008 2.058 para cezası ve bu yılda Haziran ve Ağustos ayları arasında ancak 155 para cezası kesmiştir.

1 yorum :

Barselona¨da bu gibi olaylarin yasandigi belirli bolgeler malesef mevcut. Ancak yine de cazibesinden hicbir sey kaybetmeyen, negatiften cok pozitif yanlari olan bir sehir. Ziyaret etmek isteyenlere tavsiyem raval bolgesinde konaklamamalari. Onun disinda hicbir sorun yasamazlar, rahatlikla sahane bir tatil gecirebilirler.