5 Eylül 2009

Evliliği Kurtarma Tatili

İkinci balayı olarak da adlandırılabilecek bu yeni turizm ürünü, Hindistan´daki KV Tours adlı tur operatörün buluşu. Maksat, Hindistan´da da özellikle durumu iyi olan çiftlerde ciddi şekilde artan boşanmaları engellemek.

Batılı uzmanlar tatilin genelde evlilik ve ilişkilere kötü gelip, yüksek sayıda boşanmalara yol açtığını tekrar ededursun, Hindistan´daki KV Tours adlı tur operatörü, zıtı iddia edip, müşterilerine „Evliliği Kurtarma Tatilleri“ sunmaya başladı.

Psikoloji uzmanlarının da çalıştırıldığı bu yeni tatil ürünü, şirket sahibi Vijesh Thakker´e göre "özellikle boşanma eşiğine gelmiş olan çiftlerini yeniden birleştirip, onları boşanmaktan vazgeçirmeyi" amaçlamaktadır.

Alman "Der Spiegel" dergisinin haberine göre genel toplumda henüz düşük bir boşanma oranına sahip olan Hindistan´da, gelir ve kültür seviyesi yüksek olan çiftlerdeki boşanma vakaları son dönemde ciddi bir şekilde artmaktadır.

Bu yeni eğilime karşı önlem olarak "Evliliği Kurtarma Tatili" sunan KV Tours, yurtiçi ve yurtdışı tatilleri sunup, şunun altını çizmektedir: "Tatil, kesinlikle ve kesinlikle, çiftlerin ailelerinin yanında geçmemelidir."

İkinci bir balayı kadar güzel geçerse bu yeni tatil ürününün başarılı olabileceği tahmin edilebilir.

0 yorum :