18 Ağustos 2009

İstanbul'da Beş Yıldızlı İftar Seçenekleri

İstanbul'da beş yıldızlı otellerin restoranları, Türk, Osmanlı ve uluslararası mutfaklardan harmanladıkları menüleriyle misafirlerine fasıl müziği eşliğinde iftar yaptıracak. Ünlü otellerdeki beş yıldızlı iftar sofralarının bedeli, kişi başı 45 TL ile 125 TL arasında değişecek.

Çırağan Palace Kempinski Oteli, Ramazan ayı boyunca 'Tuğra' ve 'Laledan' restoranlarında İstanbullulara geçmişi hatırlatacak ziyafetler sunacak. Tuğra'da iftarın bedeli kişi başı 125 TL iken Laledan restoranın açık büfesinde ise kişi başı 98 liraya iftar yapılabilecek.

Swissotel The Bosphorus, bu ay için İstanbul'un geçmiş Ramazanlarını yaşatacağı iddiasıyla hazırlanıyor. Cafe Swiss Restoran'da açık büfe iftar yemekleri canlı fasıl eşliğinde konuklara ikram edilecek. Ayrıca Swissotel The Bosphorus'un, 'The İstanbul-1', 'The İstanbul-2' teknelerinde ve toplantı odalarında da farklı iftar alternatifleri sunulacak.

Conrad İstanbul ise Türk mutfağının yanı sıra, Hindistan, Malezya, Lübnan ve Arabistan gibi farklı kültürlere ait uluslararası mutfaklardan menülerle müşterilerine iftar yaptıracak. Conrad'da iftar yapmanın bedeli 80 TL olacak.

Mövenpick Hotel'de iftar sofrası için kişi başı 79 lira olacak. Hilton ParkSA ise açık hava alanı ve Boğaz manzarasına sahip mekanlarda 68 TL'ye iftar yaptıracak.

The Ritz-Carlton Oteli de Ramazan ayı için özel program hazırladı. Bu mekanda Ramazan keyfini yaşamak kişi başı 99 liraya mal olacak.

Polat Renaissance Otel de Ramazan ayı süresince müşterilerine iki mekanda hizmet verecek. Daphne Restaurant'ta kişi başı 60, Marmara Balık Lokantası'nda 55 liraya iftar yapabilecek.

Elite World İstanbul Hotel ise Türk ve Osmanlı mutfağının seçkin yemeklerinden oluşan iftar menüsünü kişi başı 45 liraya misafirlerine sunacak.

1 yorum :

pahalı iftarlara hayır. bu ayın anlamını unutmaya hayır. zenginlerin zenginleri ağırladığı sofralara hayır.

ramazan ayının gerçek anlamı unutuluyor, lüks otellerde iftar hangi dini vecibeye yakışıyor anlamak mümkün değil. ramazan ruhuna tamamen aykırı hareketler ve çok üzücü :(

Bir turizmci olarak, sultanahmetteki karmaşayı da ele alacağınız bir yazı bekliyorum.

saygılar.