31 Ağustos 2009

Dünyanın En Kötü 10 Plajı

Dünya genelinde yayın yapan tatil değerlendirme sitesi www.zoover.com (Türkiye de www.zoover.com.tr), kayda geçen on binlerce değerlendirmeye göre, en çok şikayet almış plajların bir listesini açıkladı.


Avrupalı tatilciler ‘En Kötü 10 Plajı’ seçti. Maalesef Türkiye’den de tanıdık bir plaj bu listede.

Türkiye’den de bir plajımız bu listeye girdi. Antalya’nın Beldibi sahilindeki ‘Beldibi Plajı’, listede 9’uncu sırayı aldı. Unutulmamalı ki, en kötü plaj hakkında bile kötü yorum kadar, olumlu yorum da yapılıyor. Ama sayıca en çok kötü yorum alanlar bu listede sıralanmıştır.

Listede, en çok şikayet edilen konulara birer örnek verildi. İşte 10 binlerce yorumun değerlendirilmesiyle ortaya çıkan Avrupalı tatilcilerin şikayet yoğunluğuna göre, ‘En kötü 10 Plaj’:

1. El Quseir (Mısır)

Mısır’ın doğu sahilinde bulunan ve aynı ismi taşıyan bir beldenin önündeki bu plaj, ‘En kötüsü’ seçildi: “Tatil beldesinden bir saat otobüsle gidiyorsunuz, sonra da plajdaki seyyar satıcılar arkanızdan küfrediyor”

2. Playa Paraiso (İspanya – Teneriffa, Batı sahili)

Genel olarak bakımsızlığı şikayet edilirken, etrafta görünecek ve gezilecek hiçbir şeyin olmaması ve sahilin arka taraflarında çok sayıdaki yeni inşaatların verdiği rahatsızlıklar sıkça dile getiriliyor.

3. Costa del Silencio (İspanya - Teneriffa, Güney sahili)

“Bir daha asla gitmem” diyenler çoğunlukta: “Herşey gri, kalabalık ve üstümüzden geçen uçaklardan başka bir olay yok”

4. San Augustin (İspanya – Kanarya Adaları – Gran kanarya, Güney sahili)

“Belde güzel, bir de plajı olsa” diyenler, sahildeki kumun siyah bir granülden oluştuğunu iddia ediyorlar: “deniz değil, sanki çamur banyosundan çıkıyorsunuz, üstelik duşlar ya yok, ya da kötü”

5. Qawra (Malta, Kuzey sahili)

Herkes aynı ağızdan konuşuyor sanki: “Berbat. Beton yığınlarından ve güneşte yanan insanlardan sahil görünmüyor bile”

6. Sliema (Malta, Doğu sahili)

Oraya gidenlerin çoğu, şunu söylüyor kısaca: “Çirkin bir yerleşimde, çirkin bir plaj. Gri renkli ve çoğu boş binalar, can sıkıntısına sebep veren ortam. Kataloglarda şehir de plaj da çok cazip görünüyor. Ama gerçekte öyle değil. Etraf çirkin ve zevksiz.”

7. Psalidi (Yunanistan, Kos Adası, Doğu sahili)

“Kos şehir merkeziyle plaj arasında hiçbir şey yok. Sadece kuraklık ve can sıkıntısı” diyenler bir de uyarıyorlar: “Bir şeyler görmek için Kos limanına gitmeyin: herşey çok pahalı”

8. Anissaras (Yunanistan – Girit Adası)

Şikayetler şu konuda birleşiyor: “Canınız sıkılmadan tatil yapmanız mümkün değil. Herhangi bir aktivite yok. En yakın sahile bile araç tutmanız gerekir. Şehirde her yer inşaat. Sahilde de bir büfe bile yok.”

9. Beldibi Plajı (Türkiye – Beldibi)

“Sahile yakın caddede çok fazla çöp” var diyenler sayısı ve “Sahilde başıboş gezen kedi ve köpekler çok rahatsız ediyor” diyenlerin sayısı aynı. “Bu sebeplerden tatil için bu plajı tavsiye etmem” diyenler çoğunlukta.

10. Borj Cedria (Tunus – Doğu sahili)

“Borj Cedria yalnızlığa terk edilmiş” diyenler, aynı zamanda “Plaj maalesef çok kirli” diye ekliyorlar.

0 yorum :