27 Ağustos 2009

Ev kirasından ucuza 1 ay tatil


İspanya, turizmde yaşadığı durgunluğu yeni kampanyalarla aşmaya çalışıyor. + 55 yaş grubunu gözüne kestiren İspanyol otelciler, 4 hafta tatili, uçak dahil, 490 Euro’ya veriyorlar.

Alman tatilcileri arasında en yüksek gelir grubuna ait oldukları bilinen +55 yaş grubu, ispanya’nın kış turizmi için yeni hedef.

İspanya’nın turistik Almeria sahilindeki otelci ve turizmciler, Alman ITS tur operatörüyle anlaştılar.

Almanya’nın kış mevsiminde en az 3 ay süren soğuk günleri güneşli bir sahilde geçirmek isteyen Almanların sayısı düşünülenden fazla. Ne var ki çoğu tur operatörlerin kış kataloglarındaki ürünler, halen ağırlıklı olarak 1,2 veya üç haftalık paketler üzerine kurulu.

Kışı sıcak bölgelerde geçirmek isteyen Alman turistler ise, bu haftalık ürünleri 12’yle çarptıklarında (12 hafta = 3 ay), uçak biletleri düşülse bile, ortaya inanılmaz yüksek rakamlar çıkabiliyor.

‘Uzun Tatil’ imkanı sağlayan kataloglar bile, daha çok 4 – 6 haftaya yoğunlaşmışken, 3 ay gibi uzun vadeli tatilleri bulmak güç. Alman ITS tur operatörü, piyasaya bu talebi karşılayacak ürünler sundu.

4 ila 12 hafta ve daha uzun tatil paketlerini sunan katalog, kış mevsiminin tamamını güneşli Akdeniz sahilinde geçirmek isteyen +55 yaş grubunu ve emeklileri hedefliyor.

Turistlere ayrıca tatil yörelerindeki özel anlaşmalı hastaneleri kapsayan özel sağlık sigortası da sunan katalog, bölgede bir diyaliz merkezinin de bulunduğunu hatırlatıyor.

Bir fiyat örneği:

Costa de Almeria – İspanya

3 yıldızlı otel Mar y Golf, Roquetas de Mar

Apart oda, sade konaklama, 4 hafta, kişi başı; 491 Euro

Almanya’daki ortalama ev kiraları düşünüldüğünde (750 – 1.000 Euro), bu kampanyadaki ‘Kiranızdan ucuz 1 hafta tatil’ sloganı daha iyi anlaşılıyor.

Alanya için model olabilir mi?

Alanya’da özellikle 3 yıldızlı ve apart otellerinin doluluk oranlarında son iki yılda hızlı bir düşüş yaşandığı ve bu tesislerin kış aylarında nerdeyse atıl duruma düştükleri dikkate alınırsa, bu modelin Alanya için bir can simidi olabileceği akla geliyor.

Konuyla ilgili konuşan Avrupa–Türkiye Turizm Zirvesi (ETTC) Başkanı Hüseyin Baraner, “Gereken altyapının sağlanması durumunda, bu model Alanya için bir can simidi olabilir” dedi.

Baraner şöyle devam etti: “Bu modelin Alanya’ya uygulanabilirliği, ilk bakışta kolaylıkla mümkün. Zira temel altyapı hazır. Alanya’da çok iyi 3 yıldızlı otellerimiz ve apart otellerimiz var. Alanya’daki özel hastanelerimiz ise, Avrupa’dakilerden geri kalmaz. Ama yasal altyapılar ve otellerin fiyat politikaları iyi düşünülmeli”

Baraner, “+55 yaş grubu, Almanya’da alım gücü en yüksek grubu teşkil ediyor” dedi ve şöyle devam etti: “Bu model çerçevesinde gelen yolcular ya sade konaklama ya da konaklama artı kahvaltı geliyorlar. Dolaysıyla bölgeye ve yöre halkına sağlayacakları ekonomik katkılar çok büyük. Geriye, otelcilerin her anlamda hazır olmaları ve tur operatörleriyle anlaşma sağlamaları kalıyor. Profesyonelce ele alınırsa, bu model Alanya ve Türk turizmine önemli artılar sağlar. Bu model için sadece Alanya değil, Didim veya Bodrum gibi bölgeler de dikkate alınmalı” dedi.(tourexpi)

0 yorum :