4 Ocak 2011

Türkiye'nin en iyi 25 iş oteli


CNBC-e Business dergisi, Türkiye’nin En İyi 25 İş Oteli’ni belirledi.

10 kişilik bir jürinin oylarıyla belirlenen 25 otelin öne çıkan özellikleri, fotoğraflar eşliğinde derginin Ocak 2011 sayısında yayımlandı.

CNBC-e Business dergisinin araştırmasına göre, iş otelleri bir yandan iş insanlarını ağırlarken, diğer yandan bulundukları bölgenin ya da kentin sosyal yaşamına önemli katkılar sağlıyor. Türkiye’nin en iyi iş otelleri, 10 kişiden oluşan jürinin katkılarıyla belirlendi.

Her bir jüri üyesi, en az üçü İstanbul dışından olmak üzere toplam 10 oteli aday gösterdi. Jüri bu adayları önem derecesine göre sıraladı. Bu sıralama göz önünde bulundurularak puanlama yapıldı. 49 otelden en yüksek puan alan 25’i belirlendi.

Jüride turizm sektöründen isimlerin yanı sıra, otel trendini iyi izleyen kişiler, çok gezen gazeteciler, işi gereği otellerle ilişkileri yoğun olan kişilere yer verildi. Jüride şu isimler yer alıyor: Osman Arolat (Dünya Gazetesi Başyazarı), Sibel Asna (A&B İletişim Genel Müdürü), Talha Çamaş (Visitur Yönetim Kurulu Başkanı), Ömer Görener (Banvit Yönetim Kurulu Başkanı), Tugay Keskin (Coca Cola İçecek Satış Direktörü), Fehmi Köfteoğlu (Ekin Grubu Editörü), Tavit Köletavitoğlu (Atlas İş Geliştirme Şirketi Başkanı), Vahap Munyar (Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü), Ceylan Pirinçcioğlu (VİP Turizm Yönetim Kurulu Başkanı) ve Saffet Emre Tonguç (Profesyonel rehber, seyahat yazarı)

Jüriye göre Türkiye'nin en iyi 25 İş Oteli şöyle:

Four Seasons at The Bosphorus, Swissotel The Bosphorus, Mövenpick İstanbul, Swissotel Grand Efes İzmir, Marriott Hotel Asia, Point Hotel Barbaros, Çırağan Palace Kempinski, Sheraton Ankara, Hilton İstanbul, Four Seasons Sultanahmet, Grand Hyatt İstanbul, Park Hyatt Maçka, The Marmara İstanbul, Divan Antalya, Dedeman Konya, Conrad İstanbul, WOW Otel Yeşilköy, Plaza Hotel İstanbul, The Sofa Hotel İstanbul, Anemon Fuar İzmir, Mardin Midyat Kasr-ı Nehroz, W İstanbul, Divan Asya, Dedeman Antalya ve Anemon Malatya.

0 yorum :