4 Ocak 2011

İstanbul'da turistler Turizm Zabıtasına emanet

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Destek Hizmetleri'nün Müdürlüğü Turizm Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği‚ İstanbul’un uluslararası misafirlere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla başlatılan Turizm Zabıtası projesinin ilk adımı atıldı.

İstanbul’un ve Türkiye’nin imajının uluslararası misafirlere doğru bir şekilde aktarılması amacıyla yetiştirilen Turizm Zabıtaları‚ İstanbul’un tarihi ve turistik mekânları konusunda ihtisaslaşarak Turistlere yönelik hizmetlerde aktif olarak rol alacak.

30 kişiden oluşan Turizm Zabıtası ekibine Eylül – Aralık 2010 tarihleri arasında öncelikle seminerler verilerek İstanbul’a yönelik bilgilendirilmeleri sağlandı.

Teorik bilgilerin yanı sıra “İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi”‚ “Eyüp Sultan”‚ “Dolmabahçe Sarayı”‚ “Beşiktaş-Ortaköy”‚ “Yıldız Sarayı ” gibi İstanbul’un önemli tarihi ve turistik mekânları gezdirildi.

Ayrıca; Turizm Zabıtası adaylarına İstanbul’un en çok turist çeken Mekânları’nda ihtisaslaşmaları amacıyla konusunda uzman akademisyen eşliğinde; “Ana hatlarıyla Sur içi İstanbul’u ve Tarihi-turistik eserleri” konulu seminer ile Süleymaniye- Vefa Bölgesi’nde Bozdoğan Su Kemeri‚ Recai Mehmet Efendi Sıbyan Mektebi‚ Vefa Bozacısı‚ Kayserili Ahmet Paşa Konağı‚ Süleymaniye Külliyesi‚ Mimar Sinan’ın Türbesi‚ Eski Şeyhülislamlık Binası‚ Ayrancı Sokağı ve Ahşap Konaklar‚ Vefa Kilisesi Camii (Molla Şemseddin Gürani Camii‚ Atıf Efendi Kütüphanesi‚ Şeyh Ebü’l Vefa Türbesi‚ Divanyolu-Sultanahmet çevresinde bulunan Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Medresesi‚ Çorlulu Ali Paşa Medresesi‚ Sinan Paşa Medresesi‚ Çemberlitaş‚ Sultan II. Mahmut Türbesi‚ Firuz Ağa Camii‚ Alman Çeşmesi‚ Dikilitaş‚ Sultanahmet Camii‚ Ayasofya‚ Yeşil Ev‚ Sultan III. Ahmet Çeşmesi‚ Soğukçeşme Sokağı ve daha sonra ise Eminönü-Yeni Camii çevresinde bulunan Sirkeci Tren İstasyonu‚ Hidayet Camii‚ IV. Vakıf Han‚ Sultan I. Abdülhamit Türbesi‚ Yeni Camii Külliyesi‚ Hatice Turhan Valide Sultan Türbesi‚ Mısır Çarşısı‚ Rüstem Paşa Camii‚ Sirkeci Tarihi Postahane Binası‚ Tahtakale Hamamı‚ Ahi Çelebi Camii‚ Baba Cafer Zindanı ve Türbesi gezdirildi.

İstanbul’da 25 yıllık tecrübesi olan kokartlı bir rehber eşliğinde aldıkları seminerde ise şehrimize gelen turist profili‚ turistlerin beklentileri‚ turistlere karşı iletişim teknikleri gibi eğitim aldılar. Seminerler‚ kültür gezileri ile bilgi sahibi olan Turizm Zabıtaları‚ İstanbul’da bulunan turistlere İstanbul’u tanıtacak.

0 yorum :