25 Ekim 2010

Uçakta ayağa kalkmak yasaklandı

ABD’den inanılmaz zorlama: Uçakta ayağa kalkmak yasaklandı

Herhangi bire ülkeden ABD’ye veya ABD’den yurtdışına uçan herhangi uçakta yolcuların ayağa kalkması yasaklandı.

Türkiye gibi ülkelerden ABD’ye bir uçuşun 14 saate kadar uzayabileceği durumlarda bu talimat yolculara resmen bir işkence olacak.

Dün kabul edilen yasaya göre ‘Acil tuvalet ihtiyacı dışında’ uçaklarda ayağa kalkılması yasaklandı.

ABD’nin ‘Homeland Security’ kurumu tarafından önerilen ve dün kabul edilen yeni talimata göre, uçağın hangi sınıfında olursa olsu, yolculuk esnasında ‘Ülke güvenliği’ gerekçesiyle ayağa kalkmak yasak. Bu önlemle, kötü niyetli kişilerin pilot kabinine yaklaşmaları engellenecek.

Modern uçakların first class yolcularına hizmet vermesi için tasarlanan bar kısımları bu yasağa dahildir.

Bacaklarında rahatsızlık duyan, belini doğrultmak isteyen veya aynı uçakta uçan bir tanıdığının yanına birkaç saniyeliğine gitmek isteyenler de bu yasaktan muaf tutulmuyor.

Yine de ABD’ye giderken veya ABD’den ayrılırken ayağa kalkmaya yeltenen yolcu olursa, ABD uçuşlarının tümünde uçakta bulunan ‘Skymarshal’ oturmaya zorlamakta yetkili bulunuyor. Ve bu yolcuyu havalimanında polis karşılıyor.

ABD’nin tek taraflı olarak aldığı bu karar diğer ülkelerde nasıl karşılanacağı henüz bilinmiyor ama Avrupa medyası bu uygulamayı şimdiden manşetlerine taşıdı ve hararetli bir tartışmayı başlattı bile. Ayrıca siz siz olun uçuştan önce yanınıza yumuşak bir yastık almayı unutmayın.

kaynak tourexpi

0 yorum :