15 Eylül 2010

TARİHİ KÖPRÜ YIKILMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Antalya'nın Serik İlçesine bağlı Belkıs beldesinde, Köprüçay Irmağı üzerinde kurulu tarihi Belkıs Köprüsü yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Milattan Sonra 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen 'Eski Köprü', 'Köprü Pazar', 'Sultan Alaaddin', 'Belkıs' gibi çeşitli isimlerle anılıyor.

Belkıs Belediye Başkanı Remzi Yıldız, tarihi köprüde kalıcı hasar oluştuğunu ifade ederek yetkilileri göreve davet etti. Geçen yıl şiddetli yağış sonucunda meydana gelen sel felaketinde tarihi köprünün ayaklarından birinin oyulduğunA işaret eden Yıldız, şöyle konuştu: "Buradan dev bir parça düşmüştü. Bunun için Anıtlar Yüksek Kurulu tadilat için yaptığı proje bir müteahhit tarafından yarım halde bırakıldığını gördük. Tarihi eski köprü bu haliyle kaderine terk edilmiş durumda bölgemizde yağışların zamanı yaklaşıyor. İlk yağışların ardından köprü altında bir çalışma yapmak imkansız hale gelecek. Yetkilileri buradan uyarıyorum. Tarihi köprü yıkılmak üzere."

Tarihi köprünün durumuyla ilgili başta Antalya Valiliği olmak üzere çeşitli kurumlara yazı yazdığını anlatan Başkan Yıldız, halen bu konuda herhangi bir cevap alamadığını sözlerine ekledi.

0 yorum :