17 Eylül 2010

Kasaba Halkı Uyuşturucu Turistlerinden Bıktı

Maasctrich çok sayıda turist çeken bir ortaçağ kasabası. Resmi verilere göre her yıl 2 milyon turist bu küçük kasabayı ziyaret ediyor.

Ama bilinen turistik ziyaretlerden farklı olarak, buraya gelen gençler çevreyi görmek için değil, heyecanlı bir hafta sonu marihuana partisi için geliyorlar.

Kasabada tam 13 tane kafe var ve gençler burada marihuana ve esrar satın alabiliyor. Kafeler özellikle hafta sonlarında çok yoğun oluyor. Ancak bu yoğunlukta Hollanda’lıları görmek biraz zor. Kafe müşterilerinin çoğu Belçika ve Almanya’dan geliyor.

Ihned.cz internet sitesinin haberine göre Maastrich ve diğer sınır kasabaları artık bu istenmeyen turistlerden kurtulmanın yollarını arıyor. Araştırmalar marihuana turistlerinin ziyaret ettiği kasabalarda suç oranlarının yükseldiğini gösteriyor.

Kasaba yetkilileri sadece marihuana satın almak için gelen turistleri geri çevirecek yasal yollar arıyor, ancak AB ülkeleri arasındaki serbest ticaret anlaşması bunu engelliyor.

Kuşkusuz gerçekler ortada. Bu kasabalardaki suç oranı marihuana servisi olmayan diğer kasabalara göre neredeyse üç kat daha fazla.

Maastrich sakinleri huzursuzluktan ötürü çok şikayetçiler. Gençler marihuana için kasabaya geliyor, aşırı gürültü ve kaba tavırlarla esnafı rahatsız ediyor. Öte yandan bu talep uyuşturucu çetelerinin kasabaya yerleşmesine neden oluyor.

0 yorum :