2 Eylül 2010

Popüler alternatif turizm trendleri ( Hayalet Turizmi, vs.)

Sayısız tatilci sadece dinlenmek, plajda yatmak veya güneşlenmek istemiyor. Alternatif turlar büyük rağbet görüyor.
Bir İngiliz seyahat şirketinin yaptığı araştırmaya göre, alternatif tatil arayanların sayısı giderek artıyor. İşte son dönemlerde en çok öne çıkan yeni alternatif turizm trendleri:

Afet bölgesi turizmi
Bu tatilciler, özellikle sellerin, tayfunların veya yanardağların vurduğu bölgeler gidip, doğal afetlerin bıraktığı izleri görmekten hoşlanıyor ve bunun için risk alamaya hazırlar. Son dönemlerde bu konuda özellikle ABD’nin New Orleans bölgesi, İzlanda ve güneydoğu Asya bölgeleri çok ilgi gördü.

Hayalet turizmi
Sıkça ruhların veya hayaletlerin görüldüğü bölge ve evleri özellikle internet ortamından araştıran bu tatilciler, soluğu seyahat acentalarında alıyor. Bu talebi iyi değerlendiren sektör ise, bu konuya odaklanan seyahat ilanları veriyor. Bu alanda ABD, Kanada ve Avustralya’daki kimi terk edilmiş yer altı maden ocakları, perili evler ve terk edilmiş kasabalar ön plana çıkıyor.

Karanlık turizm
İnsanlık adına çok kötü şeylerin gerçekleştiği, toplu katliamlar veya suçların işlendiği yerler, halen milyonların seyahat hedefini belirliyor. Polonya’daki eski Nazi toplama kampları, Kamboçya’daki eski ‘Ölüm Tarlaları’, Ruanda’da soykırım yaşanan bölgeler, Liverpool kentindeki ‘Kölelik Tarihi Müzesi’ ve 9/11 saldırılarının yaşandığı New York’taki sıfır noktası, bunların başında geliyor.

Pop-Kültür turizmi
Bu tarz alternatif turizm, diğerlerine göre çok daha masum. Ziyaretçileri, kendileri için çok şey ifade eden efsane isimlerin peşinde seyahat ediyorlar. Ünlü Beatles grubunun ayak izlerini takip edenler, Jamaika’da Bob Marley, ABD’de Kral Elvis’in izlerini arayanlar ve ‘Yüzüklerin Efendisi’ filminin çekildiği Yeni Zelanda’ya gidenler, bu grubun en büyük müşteri kitlerini oluşturuyorlar.

0 yorum :