27 Ağustos 2009

Turist anketi: İzmir güzel fakat İzmirliler kaba

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, turistlerin şehri güzel fakat insanlarını kaba bulduğunu söyledi.

Demirtaş, İzmir'deki kruvaziyer turizmi ve limanıyla ilgili problemlerle esnafın sıkıntılarının tartışıldığı toplantıda, turistlerle yapılan bir anketin sonuçlarını açıkladı.

İZTO salonunda, esnaf temsilcileri ve Halı Komitesi'nin teklifiyle yapılan toplantıda konuşan Demirtaş, İzmir'in ülke turizminde üçüncü sırada olduğunu, 1 milyon turisti aşarak Akdeniz'de ilk beşe girmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bu yıl gelen 5 bin 453 turist arasında anket yaptırdıklarını belirten Ekrem Demirtaş, ilk sözlerinin 'güzel', en büyük şikâyetlerinin ise 'satıcıların baskısı' 'zaman darlığı', 'taksi fiyatları', 'çocuk satıcılar', 'kaba ve tacizci kişiler' olduğunu açıkladı.

Sıkıntılar, şikâyetler ve esnafların isteklerini dile getiren İZTO Başkanı, şunları söyledi: "Kruvaziyer limanı bir an önce bitirilmeli. Kuşu yuvadan kaçırmayalım. Kemeraltı ve diğer gezi güzergâhları belirlenmeli, levhalar asılmalı. İşporta ve çığırtkanlık kaldırılmalı. Küçük el sanatı gösterileri yapılmalı. Balık hali yıkılmalı. Agora geziye açılmalı. Esnaf, turizm tanıtım kitaplarına reklam vermeli."

İzmir'de 2004 yılında 32 seferle başlayan kruvaziyer turizmi, 2008'de 128 seferde 321 bin 279 yolcuya ulaştı. Bu yılın ilk 7 ayında, 95 seferde 194 bin turist geldi.

0 yorum :