11 Ağustos 2009

MTV ödül töreni için İstanbul aday

1994 yılında, Berlin’ de başlayan ve 17 senedir Avrupa’ nın en büyük şehirleri Paris, Milano, Londra ve vb. gibi şehirlerde yapılan bu dünyanın en görkemli ödül töreni için ilk kez aday gösterilen İstanbul, şimdiye kadar Türkiye’ de yapılmamış bir tanıtım fırsatı yakalayacak.

Her yıl yapılan bu dev organizasyonda yüzlerce dünya yıldızı, sanatçısı ve VIP aynı tarihte o şehirde buluşmakta ve sahne almaktadır. Avrupa Müzik ödülleri hep çok merakla beklenen, dünyanın dev organizasyonlarından bir olduğunu söyleyebiliriz. Her sene bir ünlünün sunduğu, ve o senenin en iyi ve sevilen dünya starlarının sahne aldığı müzik ödüllerini geçen senelerde, Tom Jones Berlin’ i, Robbie Williams Londra' yı, Christina Aquilera Edinburg’ u, Borat Lizbon’ u, Justin Timberlake Copenhagen’ ı, Snoop Dogg Münih’ i sunmuştu.

Türkiye’ nin, başta İstanbul’ un tanıtımı için yapılabilecek dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan ve canlı olarak tüm dünya ülkelerinde yayınlanarak, yaklaşık 465 milyon haneye ulaşan dev bir yapım olan Avrupa Müzik Ödülleri (EMA) İstanbul ve Türkiye’ nin tarihsel ve kültürel hayatına, eşi bulunmaz bir katkıda bulunacak. 1 gün sürmesine rağmen, bu işin promosyon ve diğer etkinlikleri yaklaşık olarak 6 ay kadar sürmektedir. Dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olan “ Avrupa Müzik Ödülleri ” İstanbul ve Türkiye’ nin imajının olumlu yönde desteklenmesini sağlayacaktır. Bu anlamda Avrupa Müzik Ödüllerinin yapıldığı şehre, toplam ekonomik katkısı; dünya medya değeri, şehrin tanıtım programları, yıldızlarla röportajlar, tüm turist, katılımcı, konaklama, yabancı medya ve yabancı ortaklar ve MTV’nin direkt harcamalarıyla milyonlarca dolara ulaşmaktadır. Ayrıca web üzerinden yapılacak “ Avrupa Müzik Ödülleri ” adayları dünya oylamasıyla 29 milyon sayfa web haberi, MTV EMA internet sayfalarına yaklaşık 20 milyon ziyaretçi sayısı olarak diğer haber değerlerini de sıralayabiliriz.

0 yorum :