11 Ağustos 2009

Delta Havayolları İstanbul yolcularına 100 dolarlık çek verdi


Amerikan Delta Havayolları' nın New York İstanbul seferini gerçekleştiren Boeing 767 tipi yolcu uçağı Atlas Okyanusu üzerindeyken radar sistemlerinde meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle kalkış yaptığı John F. Kennedy Havalimanı' na geri döndü. Delta' nın başka bir uçağıyla 8 saat gecikmeli İstanbul' a gelebilen yolculara havayolu şirketi tarafından bir sonraki uçuşta kullanabilmeleri için 100 dolarlık çek verildi.

Beraberinde 161 yolcusu ile yerel saatle 16.30' da New York John F. Kennedy Havalimanı' ndan havalanan Delta Havayolları' nın 072 sefer sayılı İstanbul uçağı, kalkıştan 3.5 saat sonra Atlas Okyanusu üzerinde radar sistemlerinde arıza meydana geldi. Bunun üzerine kaptan pilot, havalandığı JFK Havalimanı ile bağlantı kurarak geri dönüş yapacağını bildirmesi üzerine Boeing 767 tipi uçak JFK Havalimanı' na zorunlu indi. Arıza yapan uçak bakıma alınırken yolcular yine Delta tarafından tahsis edilen bir uçakla 8 saat gecikmeli olarak bugün saat 17. 45' te İstanbul Atatürk Havalimanı' na gelebildi.

Yolcular arasında bulunan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Nilüfer Pembecioğlu, uçağın kalkışından 3.5 saat sonra pilotun anons yaparak geri dönmek zorunda kaldıklarını söylediğini belirterek " Bu sırada kabin ekibi bizi bilgilendirdi. Geri döndük başka bir uçak ve ekip tahsis edildikten sonra gecikmeli olarak İstanbul' a geldik. Bize de bir sonraki uçuşumuzda kullanabilmemiz için 100 dolar değerinde bir çek verdiler " dedi.

0 yorum :