30 Kasım 2011

Sultanahmet Meydanı'nda silahlı saldırgan paniği

İstanbul'un en önemli turistik bölgelerinden Sultanahmet Meydanı'nda silahlı bir kişi etrafa rastgele ateş açtı. Olayda 3 kişinin yaralandığı öğrenildi. Yaklaşık 1 saattir süren çatışma Topkapı sarayı'nın içinde devam ederken peş peşe silah sesleri duyuluyor. Bu arada saldırganın fotoğrafı da ortaya çıktı.

Sultanahmet’te Topkapı Sarayı önüne gelen bir kişi etrafa ateş açtı, ilk belirlemelere göre, 3 kişi yaralandı.

Kimliği henüz belirlenemeyen deri ceketli, kot pantolonlu ve top sakallı saldırgan saat 10.00 sıralarında Topkapı Sarayı’nın dış kapısı önüne geldi. Sırt çantalı saldırgan pompalı tüfeğiyle saray kapısında nöbet tutan askerin G3 piyade tüfeğini aldı. "Allahüekber" diyerek çevreye rastgele ateş eden Suriyeli olduğu tahmin edilen kişi, bir asker, güvenlik görevlisi ile çevredeki bir kişiyi yaraladı.

Polis ekipleri, eylemciyi yakalamak için çevreyi boşalttı, geniş güvenlik önlemleri aldı. Gergin bekleyiş sırasında saldırgan, çevreye zaman zaman ateş ediyor. Görgü tanıklarınca, saldırganın Suriyeli olduğu ifade ediliyor. Olay yerine çok sayıda ambulans sevkedildi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu olayı yakından takip ettiklerini ve saldırının tamamen kişisel olduğunu açıkladı.

CNN Türk canlı yayınına katılan bir görgü tanığı ise şunları anlattı:
“9.45 sularında Ayasofya tarafında kaldırımda yürüyorduk. Çeşmenin oraya gelmeden patlama sesleri duyduk. Lastik patlama sandık. Sonra baktık ki kapıdaki asker yerdeydi. Orası karıştı. Gördüğüm kadarıyla omzunda silah vardı. Mermi kemeri vardı üzerinde. Herkes kaçışmaya başladı. Çok aşırı bir kalabalık yoktu yollarda.

Polis araçları geldi hemen. Biz çok kısa sürede en az 10 kez silah sesi duyduk. Saray içine girdi sanırım.

O saldırgan daha ateş etmeden önce kaldırımda yürüyordu, biz de dikkat etmedik. Elinde tüfekle yürüyormuş. Grup içinde biri gördü. Ama dikkatimizi çekmedi. Saldırgan zayıftı.”

Kaynak: Hürriyet

1 yorum :

hangi geri zekalı görünüşünden bu şahsın Suriyeli olduğunu anlamış?
Yoksa bu tezgahı hazırlayan, Suriye'ye terörist ihraç eden, onunla da yetinmeyip Libyalı katilleri Hatay'a götürüp Suriye'de ve Hatay'da katliam yapmaları için yerleştiren, Sam amca ve onun sefil uşakları mı?

Rezillikte dizboyu olduğumuza başka bir kanıt olarak tarihe geçecektir. Bu olayın arkasında sadece ve sadece, ülkemizin ağzından salyalar saçarak, başkalarının oğullarına güvenip savaş çığırtkanlğı yapan, AB-D kölelerinden başka kimse yok.
Hiç bir Suriyeliyi dışarıdan bakarak ayırt edemezsiniz sersemler. Suriyeliler bizim binlerce yıllık ortak geçmişe sahip akrabalarımız olduklarından, bize tıpatıp benzerler.
Bu adamın daha yakınına bile gidemeden Suriyeli deniyorsa, bunu tezgahlayanların, burada hükümet kurdurdukları, akbabaların miltanlarından birisi olduğu içindir.Suriyeli kardeşlerimize savaş açmış gözü dönmüş canavarlar bizleri kışkırtmak için daha akıllıca bir yöntem kullanmak zorundalar. Bu olayın bir düzmece olduğunu ve bir Suriye düşmanı, CIA - MSSAD ajanı, barış katilinin bu tezgahta kullanıldığını en moron insan bile görebilir.

Bu katilleri buraya getirip, Suriye devletine karşı düşmanlık tohumu ektirmek için cinayet işleten görevliler ve arkalarındaki güçler bulunsun.