16 Nisan 2011

Rusya vizesi kaldırıldı

Rusya Vizesi

Uzun zamandır gündemde olan Türkiye-Rusya arasındaki “Vize Muafiyeti” ve “Geri Kabul Anlaşması” bu gece (16 Nisan 2011) 00.00 itibari ile uygulamaya kondu.

Rusya’dan Türkiye’ye gelenler, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Vizelerin kalkması çok iyi oldu” şeklinde konuştular.

“Vize Muafiyeti Anlaşması” ve “Geri Kabul Anlaşması” nın uygulamaya konmasının ardından Rusya ile süreli ziyaretlerde vizeler karşılıklı olarak kaldırıldı. 1 ay süre ile Rus ve Türk vatandaşlar vizesiz ziyarette bulunabilecek.

Vizenin kaldırılmasının ardından Rusya’dan ilk uçak saat 01.05’de Atatürk Havalimanı’ na indi. Türkiye’ye gelen Ruslar vizelerin kaldırılmasından sonra duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İki ülkenin stratejik ortaklık perspektifinde ilerlemesini sağlayacak uygulama, toplam 100 milyar dolar ticaret hedefinin yakalanmasına katkı sağlayacak. Turizm sektöründe hummalı çalışmalara neden olan düzenleme, kısa süreli iş ziyaretleri ve fuar katılımları açısından da büyük kolaylıklar getirecek.

HemenVize.com

0 yorum :