1 Kasım 2010

Yabancı bir ülkede otantik düğün istiyorsanız, dikkatli olun.

Tüm dünyadan ‘rüya gibi bir nikah’ yaşamak için turistlerin geldiği Maldiv Adaları Youtube´da yayınlanan bir videonun etkisinde çalkalanıyor. Evlenmek için gelen İsviçreli çiftin nikahını kıldıran evlendirme memurunun, nikah sırasında yerel dilde çifte „domuz“ ve „gavur“ diye hakaret ettiği ortaya çıktı.

AFP adlı haber ajansı tarafından yayınlanan habere göre nikahın yer aldığı otel, evlenen çiftin nikah sırasında yerel „Dhivehi“ dilinde ağır hakaretlere maruz bırakıldıkları için özür dilemek zorunda kaldı.

15 dakika süren „rüya gibi nikah“ için toplam 900 Euro ödeyen İsviçreli çift, „mutlu“ nikahları sırasında hiç farkında olmadan „domuz“ ve „gavur“ gibi hareketlere maruz bırakıldıktan sonra otel elemanlarının alkışları arasında yüzüklerini takıp sahilde bir Hindistan cevizi ağacını dikmişti.

Nikah videosunun youtube´da yayınlanması üzerine ortaya çıkan olay patlak verdikten sonra ilk tepki, Maldiv Adaları´nın dışişleri bakanı Ahmed Saheed tarafından geldi. Saheed, videoda görülen olayı dehşetle kınadı.

Maldiv Adaları gelirlerinin büyük bölümünü turizmden kazanmaktadır ve tropik adaların atmosferi ve rüya gibi kumsalları, birçok çiftin Maldivleri nikah tatili için seçmesine neden olmaktadır.

Bu olaydan sonra İsviçre’ye dönen çifti bir de Maldiv Adaları Cumhuriyeti Devlet Başkanı Mohamed Nasheed aradı ve yaşanan olaylardan duyduğu üzüntüsünü bizzat dile getirdi.

Devlet Başkanlığının resmi internet sitesine göre (presidencymaldives.gov.mv); Nasheed İsviçreli çifte şu sözleri söyledi: “Başta ben, bütün halkımız ve ülkemiz yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyuyor”.

Haveruu Online sitesine göre ise, Devlet Başkanı Nasheed ayrıca çifti devlet adına tekrar Maldivlere davet etti.

Siteye göre, video kaydında hakaret ettikleri tespit edilen tören başkanı ve diğer kişiler, polis tarafından gözaltına alınmışlar.

Skandal video için link: http://www.youtube.com/watch?v=r3anLy3Hz9I

1 yorum :

Merhaba, paylaşıma teşekkürlerrr...