22 Eylül 2010

Yoksa Almanya' ya VİZE Kalkıyor mu?


Alman Yeşiller Partisi Federal Milletvekili Memet Kılıç, Türk vatandaşları için vize muafiyeti öngören bir yasa teklifi sunacak.

Aynı zamanda partisinin göç ve entegrasyon sözcüsü olan Kılıç, bu teklif ile Türk vatandaşlarına Avrupa Adalet Divanı'nın kararının uygulanmasını talep ediyor.

Türk vatandaşları için vize yükümlülüğünün çok uzun zamandır çileye dönüştüğüne dikkat çeken Kılıç, Bavyera eyaletinin eski Başbakanı Günther Beckstein'ın bile Türk vatandaşları için vize yükümlülüğünün topyekûn kaldırılması çağrısında bulunduğunu hatırlattı.

Almanya'nın Avrupa Adalet Divanı'nın Türk vatandaşlarına hizmet alma serbestliğine ilişkin kararını bile tanımaktan aciz olduğunu öne süren Kılıç, federal hükümetin gülünç bir takım argümanlar ile vize hakkını sonsuza dek engellemeye çalıştığına dikkat çekti.

Yeşiller Milletvekili Kılıç, "Buradan anlaşılan, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin dilinden düşürmediği 'ayrıcalıklı üyelik' ifadesin de göstergesidir. Zira ayrıcalığa layık bir üyeye bu şekilde davranılmaz." dedi.

Kaynak

0 yorum :