25 Eylül 2010

Dünyada hızla yayılan yeni trend: DeLuxe Kamping - Glamping

Önce ABD’de başlayan ve sonra Avrupa’ya yayılan ve ‘Glamour (Işıltılı)’ kelimesiyle ‘Kamping’ kelimesinden oluşan ‘Glamping’, zengin tatilcileri bir ışık gibi çekiyor.

Bu tür tatilde beş yıldızlı bir otelin verebileceğinden uzak kalan turistler, yine de son derece konforlu konaklama, yemek ve gezi imkanları buluyorlar.

İçleri çok lüks donanmış çadırlarda konaklayan misafirlere çok zengin ve organik ürünlerden bir kahvaltı sunuluyor. Kamp alanında çok sayıda TV ekranı, barlar, lüks çay kahve ikramları, açık hava sineması ve hatta ufak bir hayvanat bahçesi bile bulunuyor.

Öğlen yemeğini özel eğitimli garsonlar servis ederken, dünya mutfaklarından spesiyaliteler eksik olmuyor. Yemek sonrası şampanya veya Ekspresso bardan içecek bir şeyler ikram edilirken, lüks ciplerle geziler, safariler, balık avlama turları, rafting ve benzeri aktiviteler sunuluyor.

ABD’de her sene yüzde 25 pazar artışı kaydeden Glamping, özellikle ABD’nin ünlü Milli Park manzaralarının bir parçası oldu.

Fiyatlar geceliği (Yarım Pansiyon) 65 dolardan başlayıp, 800 dolara kadar çıkabiliyor. Örneğin; Montana Dağlarının Paws Up Glamping Resort’undaki bir gece kişi başı 725 dolar. Buna karşın Kentucky eyaletindeki Cave City yakınlarında bulunan Wigwam Village Galmping’de iki kişilik bir çadırda bir gece 65 dolar.

0 yorum :