11 Mayıs 2010

Eyfyallayöküll külleri yine uçuşları iptal ettirdi


Kül bulutu nedeniyle 15:00 itibariyle Çanakkale Boğazı ve Tekirdağ hava sahası kapatılıyor.
İzlanda'daki volkanik aktivite nedeniyle, Çanakkale Boğazı ve Trakya üzerinde yerden 20 bin fite kadar olan sahada saat 15.00 itibariyle 4 saatlik uçuş yasağı getirileceği bildirildi.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İzlanda'daki volkanik aktivitenin yeniden Atina-Sofya-İstanbul FIR'larını etkilemeye başladığı belirtildi. Açıklamada, Çanakkale Boğazı ve Trakya üzerinde yerden 20 bin fite kadar olan sahada TSİ 15.00 itibariyle 4 saatlik bir zaman süresince uçuş yasağının getirileceği ifade edildi.
Ayrıca, Çanakkale Havaalanı'nın da iniş-kalkış trafiğine kapatılacağı kaydedildi. Uçuş yasağı getirmesine karşın, Atatürk Havalimanı'ndaki uçuşlarda sefer iptali olmadı.
İptal edilen uçuşlar
Bu arada, THY'nin İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan bugün saat 16.35'te yapılması gereken TK 8827 Kazablanka seferi ile Kazablanka'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na saat 15.35'te yapılması gereken TK 8828 ve saat 21.15'te yapılması gereken TK 618 seferleri, kül bulutları nedeniyle iptal edildi.
Kanarya Adaları, İspanya, Portekiz ve Fas’ta kaos
Alman ‘Der Spiegel’ haberine göre; İspanya’nın en popüler tatil adalarından olan Teneriffe adasındaki iki havalimanı da –La Palma ve La Gomera- kapatıldı, binlerce turist havalimanlarında beklemede kalıyor.
Kıta İspanya’da Sevilla, Jerez de la Frontera ve Badajoz havalimanları da hava trafiğine kapalı bulunuyor.
Islacanaria.net haber sitesine göre, Kanarya Adalarına giden/gelen uçuşlarda dün geceden bu yana ciddi aksamalar yaşanıyor.
İzlanda’da bulunan devlet meteoroloji enstitüsüne göre, yanardağ hala yoğun miktarda kül bulutunu atmosfere vermekte ve rüzgarların yönü sebebiyle, bu bulutlar Avrupa kıtasına doğru ilerlemekte.
kaynak tourexpi

1 yorum :

Benimde kardesim Amerika'da resmen mahsur kaldi bu kul bulutu yuzunden.
Sinirlerimiz bozuldu.Hayirlisi olsun...
Sevgilerimle