4 Ağustos 2009

İzmir'den Atina'ya direkt uçuş


Ege Denizi' nin iki yakasını bir araya getiren İzmir- Atina arası direk uçuşlar 18 yıl aradan sonra yeniden başladı. İzmir' den Atina' ya Sun Express tarafından gerçekleştirilen ilk uçuşa, belediye başkanları, meslek odalarının başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, turizmciler ve medya temsilcileri katıldı. Eylül ayından itibaren THY ve Pegasus'un da seferleriyle, haftanın her günü İzmir- Atina arasında direk hava köprüsü kurulmuş olacak.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ nün çalışmaları sonucunda İzmir ile Atina arasında seferler düzenlenmesi konusunda alınan izinin ardından ilk başvuruyu yapan Sun Express Salı ve Cumartesi karşılıklı tarifeli uçuşlara başladı. İzmir’ den 12.15’ te kalkacak olan uçak, kısa rotayı izlemesi halinde sadece 24 dakika sonra Atina semalarına ulaşırken saat 13.15’te Atina Havalanı'na inecek. Atina’dan 14.00’ te kalkacak uçak ise 14.50’ de İzmir’e ulaşacak.

Biletler 49 Euro' dan başlayan fiyatlarla satılıyor. Sun Express yetkilileri iki ülke halkının da bilet satışlarına ilgi gösterdiğini belirtti. İzmirliler daha önce İstanbul üzerinden 3-4 saat süren aktarmalı yolculukla ulaştığı Atina' ya artık İzmir- İstanbul gibi bir saatte ulaşabilecek.

Türk Hava Yolları’nın 3 Eylül, Pegasus Hava Yolları’ nın da 1 Ekim tarihinden itibaren tarifeli uçuşlara başlaması bekleniyor. Türk Hava Yolları 3 Eylül’ den itibaren her hafta pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri İzmir- Atina hattında seferler düzenleyecek. Atina’ dan 20.20’ de kalkan THY uçağı İzmir’ e 21.00’ de inecek. İzmir’den saat 06.00’ da hareket edecek olan uçak, Atina’ya 07.00’ de ulaşacak.

İzair- Pegasus ortaklığında 1 Ekim’de başlayacak İzmir- Atina hattında Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada üç gün karşılıklı seferler gerçekleştirecek. İzmir’ den 08.35’ te kalkacak uçak 09.30’ da Atina’ ya varacak. Atina’ dan 10.10’ da kalkacak uçak ise 11.00’ de İzmir’ e varacak.

0 yorum :